Tips voor het kopen van de perfecte schoen

Het kopen van de perfecte schoen, we zouden het allemaal wel willen kunnen zien. Helaas zegt de buitenkant van een schoen helemaal niks. Dit is soms erg verraderlijk, want hoe weet je dan wat je moet aanschaffen? Het is algemeen bekend dat sneakers vaak erg comfortabel zitten omdat inlopen niet zo’n drama is. Dit is bijvoorbeeld bij een laars zoals Dr Martens niet altijd het geval. Wij geven je vandaag wat tips voor het kopen van de perfecte schoen!

Een comfortabele schoen

Een goede en comfortabele schoen is altijd net iets groter dan je voet. Je tenen hebben vanzelfsprekend de ruimte nodig om te kunnen bewegen. Daarom wordt er ook altijd gezegd dat je beter een te grote schoen kan kopen dan een te kleine schoen. Met een grote schoen heb je altijd nog de mogelijkheid om een zool in je schoen te stoppen. Inlegzolen zijn overal te koop dus wat dat betreft zit je daar altijd goed mee. Als je te kleine schoenen hebt, heb je eigenlijk niets aan de schoenen. Ook de bal van je moet genoeg ruimte hebben. Dit gaat om de lengte en de breedte. Er wordt altijd van 1 cm uitgegaan, zodat je voet genoeg speling heeft tijdens het lopen. Als je schoenen aan het passen bent, is het dus goed om hier op te letten en ook echt rekening mee te houden. Ara schoenen staan bekend om comfort.

Merk

Je kunt op internet ook ontzettend veel reviews en dergelijke vinden over bepaalde schoenen. Ook ligt het vaak aan het merk. Zo hoor je vaak dat Nike schoenen als gegoten zitten. Dit omdat sneakers vaak van zacht materiaal zijn wat ervoor zorgt dat je voet daar lekker in zit. Met lopen zal je voet dus niet tegen harde of stroeve materialen aan komen waardoor er bijna geen mogelijkheid ontstaat waardoor je een blaar kunt krijgen. 

Inlopen

Als je nieuwe schoenen hebt, geef je voet de tijd om te wennen. Ook is het erg belangrijk dat je goede sokken draagt bij het inlopen. Als je gelijk al na een paar stappen voelt dat je de schoenen echt moet gaan uitlopen, begin dan nooit te laat met blarenpleisters plakken. Zo bescherm je je hiel. Zorg ook dat je niet gelijk te lange afstanden gaat lopen als je nog in het uitloopproces zit. Bouw dit op van korte afstanden naar steeds iets langere afstanden. Anders zit je zo meteen met de gebakken peren.