Tips voor het verbeteren van je website

Tegenwoordig heeft iedere organisatie wel een website. Het zou bijna raar zijn als je er geen hebt en bovendien ook erg zonde! Je website dient namelijk toch als een soort visitekaartje en het laat de doelgroep zien waar je voor staat als organisatie en wat ze aan je hebben. Maar zomaar een website hebben is niet genoeg. Het is ook belangrijk dat hier relevante content op staat en dat deze goed is ingedeeld. Wil je meer weten over het verbeteren van je website? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij je graag een aantal tips!

Goede indeling

Ten eerste is hel belangrijk dat je je website op een manier inricht, dat deze makkelijk te gebruiken is voor je bezoekers. Op zowel de desktopversie als de mobiele versie! Dit betekent dat je een duidelijk overzicht hebt of een menu van welke informatie mensen waar kunnen vinden. Bezoekers hebben namelijk maar voor een korte tijd hun aandacht erbij, dus als zij niet meteen vinden waar ze naar op zoek zijn zullen ze dus snel weer je website verlaten en naar een website van de concurrent gaan. Dit is natuurlijk niet wat je wil!

Uitstraling

Verder is het belangrijk dat je website een professionele uitstraling heeft. Het design van je website moet bij je organisatie passen. Denk dus bijvoorbeeld aan kleurgebruik, het logo, slogan en zelfs het lettertype van je huisstijl. Dit zorgt ervoor dat je doelgroep op een gegeven moment je merk gaat herkennen én zo is de merkidentiteit ook consistent doorgevoerd. Naast de website is het ook belangrijk dat je op andere kanalen deze identiteit ook doorvoert en dat je weer terugverwijst naar je website.

Vindbaarheid

Natuurlijk is de vindbaarheid van je website ook erg belangrijk. Daarom raden we je aan om een

SEO scan te laten uitvoeren. Hierbij wordt er gekeken naar de prestatie van jouw website in zoekmachines, zoals Google. SEO is erg belangrijk, aangezien dit ervoor zorgt dat je zoekpositie stijgt én er dus meer mensen op je website terecht komen. Heb je niet de kennis of mankracht in huis om SEO te verzorgen? Dan kun je een SEO-specialist inschakelen of een online SEO cursus volgen! Je kunt over het algemeen de SEO verbeteren door regelmatig blogs te schrijven over actuele onderwerpen in je vakgebied. Maak hierbij gebruik van bepaalde zoekwoorden, waar je doelgroep ook naar zoekt. Zo zul je zien dat je Google positie binnen no-time zal stijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *