Toch een fijne kerst? Zo realiseer je het!

Het land wordt helaas nog steeds geteisterd door de corona crisis. Het prachtige samenhorige karakter van de feestdagen lijkt in het water te vallen door de beperking van het reis-en bezoekgedrag. Het ligt echter ver buiten de aard van de mens om helemaal geen activiteiten uit te voeren rondom de feestdagen. Wij hopen, net als onze president, dat iedereen deze activiteiten wel uitvoert op een verstandige manier. Om deze verstandige samenkomsten te stimuleren geven we je in deze blog enkele tips om de feestdagen toch dat feestelijke randje te geven!

Pak extra (extra) uit wat eten betreft

Rondom de feestdagen staat eten natuurlijk altijd al centraal. Het is dit jaar echter een leuk idee om nog even een stapje extra uit te pakken! Dit kun je doen door bijvoorbeeld niet alleen een exorbitant kerstdiner op tafel te zetten, maar jezelf en je eventuele gasten de gehele dag door bijzondere lekkernijen voor te schotelen. Door jezelf en je gasten de hele dag in de watten te leggen worden de feestdagen alsnog als uniek ervaren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de dag te beginnen met een uitgebreid ontbijt. Daarna kun je voor bij de koffie enkele luxe bonbons kopen om ook dit ‘kleine koffiemoment’ als bijzonder te laten voelen. Ditzelfde geldt overigens voor de overige koffiemomenten door de dag heen. Als je niet zo’n fan bent van bonbons kun je er ook voor kiezen voor andere luxe chocolade kopen!

Online = lifeline

Waar het ontmoeten van naasten online nooit zo zal voelen als het offline ontmoeten van naasten zal iedereen er toch aan moeten geloven. Online bijeenkomsten voelen minder persoonlijk, maar juist het uitvoeren van de online bijeenkomsten laat wel duidelijk blijken dat de beide partijen écht bij elkaar willen zijn. Juist tijdens de online bijeenkomsten kun je aan je  naasten laten zien dat je echt om ze geeft en ze liefhebt. Door op afstand tijd voor elkaar vrij te maken zul je ondanks de niet-fysieke nabijheid elkaar toch een gevoel van hoop en warmte geven. Let hier wel op dat online bijeenkomsten het beste tot het recht komen in groepen kleiner dan 8 à 10 man. Als de groepsgrootte groter wordt dan 8 à 10 man kan iemands stem gemakkelijk ondersneeuwen in een gesprek of discussie. Door de groepsgrootte beperkt te houden komt iedereen het beste tot zijn of haar recht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *