Trillingsmetingen in de bouw

Door fijne software te gebruiken voor een trillingsmeting in de bouw, kun je het verzamelen en analyseren van trillingsgegevens een stuk makkelijker maken. Het automatiseren van back-ups en het centraliseren van gegevens zijn voorbeelden van mogelijkheden die een goed software pakket hoort te hebben. Als je kiest voor een abonnementsmodel dan zul je nog meer handigheden hebben. Zo kun je met een abonnement makkelijker updates uitvoeren, ben je meer flexibel en is het systeem stabieler. Dit maakt het uitvoeren van trillingsmetingen in de bouw een stuk makkelijker. 

Meetapparatuur SBR-A en SBR-B

Om te meten of trillingen binnen de normen blijven of voor schade kunnen zorgen is speciaal apparatuur met softwareprogramma’s beschikbaar: meetapparatuur categorie SBR A en SBR B. Zo kan gemeten worden of de trillingen bepaalde normen overschrijden. Te hoge trillingen aan gebouwen wordt gecategoriseerd onder SBR-A. De invloed van trillingen op mensen in gebouwen die gecategoriseerd zijn onder SBR-B. Met speciale apparatuur zijn de trillen te meten waarna je de gegevens met software kunt analyseren.

De trillingsmeter 

Geavanceerde trillingsmeters zijn tegenwoordig steeds meer gevoelig, efficiënt en compact. Bij een trillingsmeter is het frequentiebereik dan ook een belangrijk onderdeel. Een trillingsmeter voor SBR-B heeft een ander meetbereik nodig dan een trillingsmeter voor SRB-A metingen. Zo heeft de SBR-B 1-80Hz nodig ten opzichte van SBR-A die 1-100Hz nodig heeft. Daarnaast moeten een meetapparaat in staat zijn om lage frequenties te filteren. Naast de lage frequenties moeten de hoge frequenties weggefilterd worden. Het bereik hiertussen wat overblijft is het bereik die het apparaat kan filteren.

Updaten van het systeem

Het verzamelen van data gaat een stuk makkelijker wanneer het systeem altijd up to date is. Je hoeft alles niet zelf handmatig stuk voor stuk te updaten. Dit scheelt veel tijd en kan zelfs vervelende storingen voorkomen. Doordat verschillende systemen met elkaar verbonden zijn is het uitvoeren van updates extra belangrijk. Zo blijft het systeem optimaal werken. Een IT-omgeving waarin meerdere applicaties gekoppeld zitten heeft een grotere kans op storingen. Die systemen moeten goed samenwerken en tegelijkertijd up to date zijn een storing in één systeem kan ervoor zorgen dat het gehele systeem niet meer goed functioneert. Door het uitvoeren van updates in het gehele systeem kun je veel tijd besparen. Je hoeft niet systeem voor systeem een update uit te voeren. Het fijne van een softwarepakket die dat mogelijk maakt is dat het niet alleen kostbare tijd scheelt maar ook vervelende problemen en storingen kan voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *