Veilig werken met voedingsproducten

Desinfectiedispenser

Virussen en bacteriën kunnen overal op zitten, voor je het weet heb je een virus en word je ziek. In de meeste gevallen is het niet te achterhalen waar de bacteriën vandaan komen, echter is het wel te voorkomen dat je ermee blijft lopen. Door gebruik te maken van een desinfectiedispenser, zorg je ervoor dat je handen altijd zoveel mogelijk vrij zijn van bacteriën. Na het bezoek van het toilet, maar ook als je weg geweest bent. Helaas is het mogelijk dat bacteriën overal op kunnen zitten, van de deurknop tot aan het knopje wat je indrukt bij de lift. 

Geschikt voor zakelijk gebruik

Niet alleen voor thuis, maar ook op zakelijk gebied is het aan te raden gebruik te maken van een desinfectiedispender. In de gezondheidszorg is het niet meer weg te denken om regelmatig de handen goed te desinfecteren, dit kan gedaan worden met een dispenser aan de muur of om neer te zetten in de toiletruimte. Wil je er zeker van zijn dat er geen bacteriën komen op de dispenser, met een dispenser op een zuil hoef je deze niet meer aan te raken. De kans dat er virussen worden verspreid is dan wel minimaal.

Desinfectiedispenser

Volautomatisch model

Bij sommige winkels of bedrijven komen zoveel bezoekers, dat het niet aan te raden is om iedereen zelf zijn gel te laten pompen uit de desinfectiedispenser. Bij het toilet bijvoorbeeld kun je ook gebruik maken van een volautomatisch model, zonder de dispenser aan te raken komt de gel eruit. In de meeste modellen zit een sensor die ziet dat jij je handen onder de dispenser hebt. Het is ook een mogelijkheid om een exemplaar bij de ingang neer te zetten, of bij een horecagelegenheid wanneer je de keuken binnengaat. Op deze manier is de kans minimaal dat je de bacteriën verder verspreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *