Voordelen van grootzakelijke groene energie

Groen ondernemen is de laatste jaren alsmaar populairder aan het worden. Dat is niet heel gek: steeds meer mensen vinden duurzaamheid in hun leven belangrijk. Zij kiezen bijvoorbeeld liever voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Daarom kiezen ondernemers vaker voor een groen energiecontract of voor het zelf opwekken van groene stroom. De keuze voor groene grootzakelijke energie of kleinzakelijke stroom is zo gemaakt. Twijfel je echter nog om de stap te zetten? In dit artikel lees je meer over enkele voordelen van groene grootzakelijke stroom.

Groene stroom is beter voor het milieu

Wat misschien wel de grootste reden is dat menig ondernemer overstapt op groene energie is om op die manier iets te kunnen betekenen voor een betere wereld. Groene stroom is namelijk een stuk beter voor het milieu dan grijze stroom. Dit zit ‘m vooral in de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Kijken we bijvoorbeeld naar de productie van grijze stroom dan zien we dat daar veel CO2 bij vrij komt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 slecht voor het milieu. Het zorgt er onder andere voor dat het klimaat verandert. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij, dus dat is al een betere optie. Daarnaast wordt groene stroom geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de wind. Dit soort bronnen zullen altijd bestaan – in tegenstelling tot de bronnen waaruit grijze stroom wordt gehaald. Grijze energie wordt geproduceerd uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Helaas zijn dit soort bronnen niet onuitputtelijk waardoor ze op een dag op zullen zijn.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Een ander groot voordeel van grootzakelijke groene energie is dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Dat doe je met behulp van zonnepanelen. In Nederland zie je steeds vaker zonnepanelen op daken en in weilanden verschijnen. Dat betekent dat steeds meer mensen de voordelen ervan inzien. Wat ook helpt, is dat zonnepanelen door de jaren heen beter te betalen zijn. Voor ondernemers zijn er daarnaast diverse financiële voordelen te vinden; zij kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van vergoedingen en subsidies vanuit de overheid. De Nederlandse overheid stimuleert bedrijven in Nederland die energiebesparende maatregelen nemen. Het grote voordeel van je eigen groene energie opwekken, is het feit dat je vrijwel onafhankelijk bent van wat er op de energiemarkt gebeurt. Mochten de energieprijzen daar ineens stijgen dan merk je daar niet zoveel van, aangezien je je eigen stroom opwekt.

Groene energie is goed te betalen

Vind je het nog te vroeg om over te stappen op zonnepanelen maar wil je wel graag overstappen naar grootzakelijke groene energie? Dan kun je eenvoudig switchen van energiecontract. De laatste jaren is het aanbod van groene stroom alsmaar groter geworden waardoor de prijzen van deze vorm van energie lager zijn gaan liggen. Dat betekent dat grootzakelijke groene energie vandaag de dag goed te betalen is. Om de beste energiedeal te pakken, raden we je aan om aan de slag te gaan met een zakelijke energievergelijker. Zo’n tool vind je onder andere op energie-zakelijk.nl waarmee je direct kunt starten. Het grote voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat je binnen no time weet welke grootzakelijke groene energiecontracten de beste match zijn voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Ook krijg je te zien wat je kwijt bent aan grootzakelijke groene energie per maand, zonder dat je daar veel tijd aan hoeft te besteden. Je krijgt altijd meerdere deals te zien waaruit je zelf een keuze kunt maken. Kortom: bespaar jezelf veel tijd én geld en gebruik altijd een zakelijke energievergelijker wanneer je op zoek bent naar een nieuw groen energiecontract voor je bedrijf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *