Wat is belangrijk voor een goedlopend bedrijf?

Er zijn meerdere factoren belangrijk voor een goed lopend bedrijf. In dit artikel kun je lezen over de 3 belangrijkste factoren die voor een make or break van je bedrijf zullen zorgen. 

Logistiek 

Logistiek gaat om alles rondom het oprichten, het goed inplannen en het uitvoeren van een goederenstroom. Logistiek is zeer belangrijk om een bedrijf goed te laten lopen omdat hoe efficiënter de juiste hoeveelheid producten in een bepaalde tijd op de goede plaats terecht komen, hoe meer geld bespaard kan worden. Een voorbeeld van een gevolg van een slecht geregelde logistiek is dat producten te laat aankomen in een distributiecentrum waardoor mensen hun order annuleren. Een voorbeeld van een bedrijf gespecialiseerd in goede logistiek is Broekman logistics

Evalueren en reflecteren 

Door veel te evalueren en reflecteren ontdek je vanzelf wat er wel en wat er niet goed loopt in een bedrijf. Je kunt dit goed bijhouden met KPI’s. KPI staat voor een key performance indicator. Dit zijn dus allemaal verschillende indicatoren die gemeten kunnen worden die ervoor zorgen dat een bedrijf het beter kan doen in de toekomst door te kijken naar de gegevens van het heden en verleden. 

Vriendelijkheid tegen klant en werknemer 

Wanneer je als leider van een afdeling binnen een groot of klein bedrijf vriendelijk bent tegen je werknemers zullen deze harder gaan werken. Dit is een over het algemeen bekend feit. Het zit namelijk zo: Na positieve feedback zullen mensen altijd harder gaan werken dan na negatieve feedback. Negatieve feedback maakt mensen namelijk onzeker, terwijl positieve feedback juist stimuleert tot beter. Ook is het belangrijk dat er vriendelijk tegen klanten gedaan wordt. Wanneer er namelijk iets mis gaat met een bestelling, of een klant heeft een vraag en er wordt onaardig op gereageerd zal een klant nooit bij je bedrijf terug komen of een slechte review over het bedrijf plaatsen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *