Wat is een ERP-systeem?

Met een ERP-systeem kan je allerlei bedrijfsprocessen optimaliseren. Bijvoorbeeld bij logistieke organisaties is het van belang dat operationele processen goed verlopen. Het automatiseren van processen kan hier goed bij helpen.De basis voor deze automatisering is ERP software. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met ERP kun je de productiviteit van organisaties maximaliseren, kosten beheersen en optimaal voldoen aan klantwensen. In een ERP-systeem komen eigenlijk al je bedrijfsprocessen samen.

Er bestaan veel aanbieders op het gebied van ERP-software. Deze software is bijna altijd opgebouwd uit standaard software modules. Hiermee wordt een configuratie samengesteld die volledig aansluit bij de specifieke automatiseringsbehoefte van jouw organisatie. Je CRM systeem kan je ook koppelen aan een ERP-systeem. Dat geldt ook voor andere systemen. ERP brengt de automatische afhandeling van logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen onder in één bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem. ERP-systemen zijn toepasbaar voor nagenoeg alle typen organisaties, groot en klein en zowel producerend als dienstverlenend.

SAP

Planlogic biedt zo’n ERP systeem aan. Dit systeem heet SAP Online business. SAP Business One is leidend ERP systeem dat vanuit de praktijk van het midden- en kleinbedrijf is ontstaan. Wereldwijd wordt SAP Business One inmiddels gebruikt door meer dan 60000 klanten in 170 landen. SAP Business One staat daarmee garant voor stabiliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en innovatie.

SAP Business One is een geïntegreerde totaaloplossing die alle essentiële bedrijfsfuncties bevat. Hieronder vallen bijvoorbeeld verkoop, inkoop, productie, planning, logistiek en financiën. Je hoeft je met dit systeem niet druk te maken over wat er gebeurt in jouw bedrijf, want alles wordt real time opgeslagen. Alle informatie wordt centraal en real time opgeslagen. Het fijne aan dit systeem is dat je hem meteen na aanschaf flexibel op kan zetten. Met SAP Business One als ERP systeem leg je de basis voor een sterke operatie en centrale data. Met het SAP platform maakt u uw bedrijf klaar voor de vervolgstap in de digitale economie. SAP Business One is daarom de juiste keuze voor nu en straks.

De keuze is reuze 

We zijn nu dieper ingegaan op een ERP-systeem, maar er bestaan er nog veel meer. Naast grote partijen zoals SAP en Oracle komen er tegenwoordig steeds meer leveranciers op de markt. Er is dus genoeg keuze op het gebied van ERP-systemen. Neem dus goed de tijd voordat je een keuze maakt. Wanneer een leverancier net niet helemaal biedt waar jij naar op zoek bent, zijn er waarschijnlijk nog andere partijen, die beter aansluiten bij de wensen van jouw organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *