Wat is loopbaanadvies?

loopbaanadvies-outplacement

Loopbaanadvies is wanneer je advies krijgt van een coach over werk of je toekomst. Deze coach is gespecialiseerd hierin en helpt jou graag. Je kan naast deze dingen ook advies vragen over andere dingen bijvoorbeeld; hoe kan je het best gekleed gaan naar een sollicitatiegesprek. Je gaat dan netjes gekleed, maar wel op een manier waarop het bedrijf kan zien wie jij bent als persoon.

Je denkt nu vast, waarom zou ik loopbaanadvies krijgen? Je kan het ook op het internet vinden. Dat klopt zeker, maar wanneer je een coach krijgt kan hij jou inschatten. Wie jij bent en hoe je aan de slag gaat met verschillende dingen. Zo kan hij zijn advies baseren op jou. 

Wanneer jij wilt beginnen met het krijgen van loopbaanadvies begin je natuurlijk met een intake gesprek. Daar wordt besproken wat jij precies wilt bereiken. Tijdens dit gesprek kan je gelijk zien of de loopbaan coach voor jou een match is. Heb je geen fijn gevoel bij deze coach dan kan je dat aangeven. Hierbij hebben ze andere coaches beschikbaar, maar je kan ook naar een ander bedrijf toe gaan. 

Het juiste advies

Wanneer je een goed gevoel hebt met je coach kan je aan de slag. Jouw loopbaancoach helpt jou met verschillende problemen. Hij helpt je met het maken van een goede cv tot het advies geven hoe je het beste een baan kan zoeken. Als je een loopbaancoach hebt dan helpt hij jou en geeft hij jou tips. Hij gaat absoluut niet alles voor jou doen. Dat moet jij zelf doen. Als je niet weet hoe je iets moet doen bijvoorbeeld; een mailtje mailen naar een bedrijf. Helpt hij jou hierbij. Je moet niet verwachten dat hij het voor jou gaat doen. 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Veel voordelen

Een loopbaancoach heeft veel voordelen zoals; hij maakt het makkelijker voor jou om bepaalde dingen te doen op jouw werk, hij geeft veel verschillende tips, maar hij kan jou ook zeker helpen met andere dingen. Denk hierbij aan; hoe kan je het beste een mail schrijven, hoe kan je een goed gesprek houden via de telefoon. Jouw coach helpt jou hierbij en doet het heel graag. Hij wil graag zien hoe jij vooruit gaat. Naast een paar voordelen van het hebben van een loopbaancoach zijn er ook nadelen zoals; je bent er niet mee eens wat voor tips hij jou geeft. Dit kan zomaar gebeuren. Hij geeft jou een tip over het schrijven van een brief, maar jij bent er totaal niet mee eens. Jij vindt dat het veel anders moet. Dit kan je aangeven aan je loopbaancoach en hij zorgt ervoor dat je er anders over nadenkt. Misschien ben je er dan wel mee eens. Je hebt ook het nadeel dat jij jouw loopbaancoach totaal niet begrijpt. Je hoort alles wat hij zegt, maar je begrijpt hem niet. Hij praat misschien Nederlands op een niveau wat jij niet gewend bent. Als jij dit opmerkt dan geef je het door en hij past zich gelijk aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *