Wat zijn de voordelen aan een videowall?

Ben je op zoek naar een videowall, kijk dan eens op de website van Zetadisplay.

Een videowall geeft je de mogelijkheid om reclame of informatie te tonen binnen een grote ruimte. De boodschap van je bedrijf komt op deze manier bij veel mensen tegelijkertijd aan. Een videowall is in feite een groot scherm, waarop allerlei kleine schermen te bekijken zijn. Je kunt er als organisatie allerlei videoboodschappen op kwijt en dit in een hoge resolutie. Videowalls kom je vaak tegen op plekken waar veel mensen komen, zoals sportstadiums en openluchtevenementen. 

Zowel scherp van dichtbij als van ver weg

Een videowall heeft ten opzichte van andere grote schermen een aantal voordelen. Het eerste voordeel van een videowal is dat deze van zowel dichtbij als ver weg mooi is om naar te kijken. Omdat een videowall bestaat uit kleine schermen van een hoge resolutie, is de boodschap van zowel dichtbij als van ver weg scherp en duidelijk te zien. Een ander voordeel van de videowall is dat deze meer voordelen biedt dan een ander soort scherm. Zo kun je de content per scherm veranderen, waardoor je de mogelijkheid krijgt om een hele grote afbeelding te maken of bijvoorbeeld juist een verzameling van allemaal kleinere afbeeldingen. 

Verschillende effecten creëren

Hiernaast kun je met een videowall ook een kunstzinnig effect creëren, door afbeeldingen verder uit elkaar te plaatsen. Het grootste voordeel van de videowall is misschien nog wel dat je het formaat van de afbeeldingen op de videowall kunt aanpassen aan de locatie. Je kunt de kleine schermen dus aanpassen aan allerlei verschillende locaties, omdat deze bestaat uit kleinere afbeeldingen die samen een groot geheel vormen. 

Het laatste voordeel van de videowall is dat de videowall goedkoop is in relatie tot andere soorten schermen. Omdat het scherm niet een heel groot scherm is, maar een verzameling van kleinere schermen, komen de kosten vaak lager uit. Bij het uitkiezen van een videowall moet je op een aantal dingen letten. Zo moet je je bijvoorbeeld verdiepen in de helderheid en de pixeldichtheid van de schermen die je gaat gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *