Wat zijn de voordelen aan Velux zonwering?

velux zonwering

Een Velux zonwering zorgt ervoor dat licht en warmte een stuk minder de kans krijgen om binnen in de kamer te komen. Wanneer de zomer er weer aankomt en je hebt een dakraam op zolder, is het slim om hier iets van zonwering op te plaatsen. In de zomer worden zolderkamers namelijk enorm heet, dit komt omdat warmte naar boven stijgt. Als je merkt dat je hier last van hebt, is het slim om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn, je hebt namelijk allerlei verschillende soorten die je aan kan schaffen. Daarnaast kan je de zonwering ook op verschillende manieren monteren.

Monteren

Wanneer je Velux zonwering aan wilt schaffen omdat je licht en warmte buitenshuis wilt houden. Je kan ervoor kiezen om deze binnen tegen het dakraam aan te monteren, dit is een makkelijk proces omdat je binnen in de kamer staat en je deze tegen het dakraam aan kan plaatsen. Ook kun je ervoor kiezen om de zonwering buiten tegen het dakraam te monteren, dit gaat natuurlijk een stuk moeilijker en kan je beter overlaten aan mensen die er verstand van hebben. Allebei de manieren van monteren brengen dezelfde uitkomst, namelijk het tegenhouden van lichtstralen.

velux zonwering

Voordelen?

Een Velux zonwering scherm dient voor zonnestralen, warmte of kou buiten te laten. Zodat je binnen een gemiddelde temperatuur behoud en je de verwarming niet altijd hoger of lager hoeft te zetten. De temperatuur in huis blijft gewoon wat aangenamer wanneer er geen lichtstralen in huis stralen, want daardoor wordt het een stuk warmer in huis. Verder brengt een Velux zonwering ook meer ventilatie doordat je het raam open kan zetten en het scherm naar beneden, zo komt er toch lucht binnen. Ook beschermd het tegen insecten wanneer je het raam open hebt maar het scherm wel naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *