Welke voordelen heeft een fleet management software?

Het vlekkeloos laten verlopen van het transport binnen het bedrijf kan een enorme uitdaging zijn. Dat komt omdat chauffeurs de weg op gaan waar u nog maar weinig zicht heeft over de situatie. Gelukkig kan fleet management u helpen bij de controle en het overzicht bewaren over het transport. Het doel van dit systeem is om de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Tegelijkertijd blijft de veiligheid over uw medewerkers gewaarborgd. Graag gaan we dieper in op de voordelen van dit systeem en vertellen we u graag hoe het werken met dit systeem in uw situatie van toegepaste waarde kan zijn. 

Naast controlemiddel ook hulpmiddel 

Met behulp van een fleet management software krijgt u de mogelijkheid om controle uit te oefenen over het gehele wagenpark. Maar daarnaast vervult het niet alleen de behoefte aan controle, maar dient het ook als een uitstekend hulpmiddel. Het helpt zowel u als de medewerkers om prettiger te werken. Zo kunnen de ritten effectiever ingepland worden waardoor tijd wordt bespaard. Hierdoor blijft er meer tijd over om de klanten goed van dienst te zijn. Daarnaast worden de chauffeurs via de snelste route geleid en hoeven zij die niet onnodig in de file te staan. Dit neemt enige frustratie weg. Deze redenen komen zowel de medewerkerstevredenheid als de klanttevredenheid ten goede. 

Groener rijden

De overheid stelt steeds meer vereiste aan bedrijven om duurzaam te gaan ondernemen. Hier helpt fleet management ook een handje bij. Doordat u snellere en effectievere routes kunt inplannen hoeft er minder brandstof verbruikt te worden. Op een speelse en leuke manier kunt u uw werknemers motiveren om zuiniger en veiliger te rijden. Wie zich bijvoorbeeld hier aan het eind van de maand het beste aan weet te houden kan een klein prijsje winnen. Al deze gegevens ziet u terug in de fleet management software. 

Kosten besparen 

Het integreren van een fleet management software vraagt om een kleine investering. Maar dit weegt zeker tegen de kosten op die u hiermee kunt besparen. Zoals u net al heeft gelezen is het mogelijk om met een dergelijk systeem op brandstof te besparen. Dit is direct te zien in de maandelijkse brandstofkosten. Een recente studie toont aan dat een fleet management systeem tot wel 10% in de kosten kan besparen. 

Veiliger rijgedrag 

Een ander groot voordeel is dat het systeem meer veiligheid biedt aan de bestuurders. De oorzaak van 30% van alle verkeersongevallen is namelijk de snelheid. fleet management geeft waarschuwingen af aan de bestuurders wanneer zij te hard rijden. Zo worden zij direct geattendeerd op hun rijgedrag en kunnen zij zich aanpassen aan de gestelde normen. 

Actief reageren op veranderende situaties 

Met een fleet management software kunt u de wagens live volgen van minuut tot minuut. Komt er bijvoorbeeld een spoedklus binnen voor een van uw klanten? Op de kaart in de software heeft u een overzicht waar iedere chauffeur zich bevindt zodat u de dichtstbijzijnde auto op de klus af kan sturen. Dit scheelt enorm in de tijd en zorgt voor tevreden en blije klanten. 

Daarnaast kan er ook direct geschakeld worden als een chauffeur met pech komt te staan. Laat een andere dichtbijzijnde chauffeur naar de auto met pech rijden en zorg dat deze de klus overneemt. Zo kan de levering toch nog op tijd aankomen bij de klant.

Een fleet management software is toepasbaar in ieder bedrijf met een complex of iets minder complex wagenpark. Bent u geïnteresseerd of ontvangt u graag meer informatie over fleet management software? Klik dan op de link en kom met ons in contact!