Werknemers trainen op afstand doe je zo!

Werknemers trainen op afstand doe je zo!

24 augustus 2020 Uit Door Redactie

De afgelopen maanden heb je veel werknemers heel weinig gezien. Via zoom meetings probeer je elkaar zoveel mogelijk te spreken en te zien. Ondanks de quarantaine en het gevoel dat het leven even stilstaat vliegen de dagen toch voorbij en moet er gewerkt worden waar kan. Niet alleen voor werknemers is dit het nieuwe normaal, maar ook voor werkgevers. Het is een nieuwe manier van je werknemers sturen, spreken en nieuwe dingen aanleren. Hoe kun je dit nu het beste doen op afstand?

Wees creatief!

Wat we de afgelopen maanden hebben gemerkt, is dat creativiteit enorm belangrijk is in deze tijd. Op social media worden we gespamd met allerlei creatieve manieren van thuiswerken, je bezighouden en meer. Dit geldt ook voor het geven van training. Voorheen kon je een ruimte boeken, een powerpoint maken en iedereen bij elkaar roepen voor een training. Nu kan dit voorlopig nog niet. Je kunt natuurlijk je powerpoint laten zien via een zoom meeting, maar de effectiviteit hiervan is erg laag.

Vraag je werknemers om met creatieve ideeën te komen om iets nieuws te leren. Je kunt ook verschillende dingen met elkaar combineren. Denk aan het geven van een powerpoint presentatie via een zoom meeting en daarna direct een training via https://www.elearningtraining.nl/. Zo weet je zeker dat iedereen oplet om de daaropvolgende training met succes af te ronden.

Spreek regelmatig met je werknemers

Voorheen was het normaal dat je je werknemers het meeste zag in de week. Je was constant in gesprek met elkaar. Nu kan dit niet meer en moet je nieuwe manieren vinden van elkaar spreken. Je kunt hiervoor leuke, wekelijkse challenges bedenken of iedere maand iemand uitkiezen die een training op zijn of haar manier mag verzinnen en uitvoeren. Door interactief te blijven met je werknemers weet je ook precies of iedereen het thuiswerken goed ervaart en wat beter kan.