Zekerheid tijdens verzuim? Schakel snel een ziekteverzuimverzekering in

ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuimverzekering afsluiten

Als uw onderneming lijdt onder ziekteverzuim is dat een vervelende aangelegenheid. U bent ook verplicht om uw zieke werknemer twee jaar lang door te betalen. Een zieke werknemer zorgt dus voor verlies van winst doordat taken binnen de organisatie stil te komen liggen. Tevens kost het tijd om een vervanger te regelen. Gelukkig kunt u vooraf verzuim dekken met een ziekteverzuimverzekering. Deze kan voor al uw medewerkers worden afgesloten. De verzekeringsmaatschappij betaald dan het loon door van uw werknemer tijdens ziekteverlof in de verzuim periode. Deze doorbetaling zorgt ervoor dat de werknemer bij maximaal twee jaar ziekte zijn salaris ontvangt en dat u als organisatie geen extra geld in uw zieke werknemer hoeft te steken. Deze kosten kunnen namelijk zelfs oplopen tot 400 euro per dag.

ziekteverzuimverzekering

Reintegratie begeleiding

Bij een ziekteverzuimverzekering zit tevens een verzuim specialist inbegrepen die u als werkgever samen met de werknemer kan bijstaan tijdens re-integratie. Er wordt dus alles op alles gedaan om uw zieke werknemer weer aan het werk te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met een aangepaste werkplek of een aangepast aantal uren. Alleen als u zelf niks meer kunt doen wordt het re-integratie traject ingezet. Ook wordt de poortwachters wet ingedekt als het UWV toch overgaat tot een boete bij onvoldoende inzet tijdens de reintegratie. Als u de uitgebreidere verzuimverzekering kiest voor zowel MKB als Agrarische organisaties is de poortwachters garantie inbegrepen. Al zal de kans op een sanctie met de begeleiding van de casemanager en verzuim coach zeer klein zijn.

Diensten

Met de arbodienstverlening helpt de verzuim coach de zieke werknemer weer aan de slag te krijgen. In de wet verbetering poortwachter moeten werknemer en werkgever samen zorgen voor een snelle terugkeer in het bedrijfsleven. Pas als er alles aan is gedaan door beide partijen is de reïntegratie succesvol. Ook als de werknemer niet meer terecht kan bij zijn oude werkgever. Er wordt dan geen sanctie opgelegd door het UWV. Arbodienstverlening kan dus goed ondersteunen om de reintegratie te laten slagen. Tevens zal de begeleiding perfect worden afgestemd op de situatie. De casemanager maakt ook deel uit van de arbodienstverlening. Er zal elke keer een schakeling zijn tussen de casemanager, de zieke werknemer en de organisatie voor optimale communicatie en begeleiding. De verzuimverzekering keert uit bij zowel loondoorbetaling als werkgeverslasten die bij het verzuim komen kijken. Het afsluiten van de verzekering kan zo uitgebreid mogelijk als u zelf wenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *