Zo vind je de juiste SEO tools

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Als je een effectieve SEO campagne wilt neerzetten, dan zijn de juiste SEO tools wel zo handig. Alleen, hoe vind je nu de juiste SEO tools? Je kunt de verschillende SEO tools vergelijken op basis van de reviews. Daarnaast is het ook goed om je eigen wensen in kaart te brengen. Ben je een online marketeer of wil je enkel de SEO voor je eigen bedrijf verzorgen? Ook dat heeft namelijk invloed op welke tools mogelijk het meest geschikt voor je zijn. Een online marketeer zal meer campagnes hebben en bijvoorbeeld ook meer zoekwoorden willen volgen dan een ondernemer die voor zijn eigen bedrijf aan de slag gaat.

Ga goed na wat je budget is

Een zzp’er zal waarschijnlijk minder geld in SEO tools willen investeren dan een online marketingbureau bijvoorbeeld. Als je een laag budget hebt, zullen er al een aantal tools afvallen. Er zijn echter ook veelzijdige tools die je voor relatief weinig geld kunt gebruiken. Een voorbeeld van zo’n tool is de Mangools all-in-one SEO tool. Deze tool is relatief goedkoop, maar kent ook een hoop functies. Mangools is dan ook een tool die zowel geschikt is voor een zzp’er als voor een online-marketingbureau.

Verschillende tools of een all-in-one tool?

Het is ook goed om na te gaan of je meerdere tools wilt of slechts één tool nodig hebt. Een online-marketingbureau zal wellicht een meer uitgebreide analyse nodig hebben, en dus verschillende tools willen gebruiken. Dat terwijl je als zzp’er vooral een goed overzicht nodig hebt en zo min mogelijk kosten wilt maken.

Wil je de juiste SEO tool vinden? Dan is het verstandig om reviews te lezen en goed na te gaan wat je nu echt nodig hebt. Zijn enkele extra functies de hogere maandlasten waard? Of houd je de kosten het liefst laag? Dat zijn allemaal zaken waar je over na moet denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *