Zo vindt u een outplacementbureau dat bij u past

Bent u onlangs ontslagen of dreigt er ontslag op uw werk en is u een outplacementtraject aangeboden door uw werkgever? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een outplacementbureau dat bij u past. Maar waar let u eigenlijk op bij het kiezen van een bureau? Wij zetten een aantal zaken op een rij.

Meer informatie over outplacement? Ga dan naar all4people.nl.

Wat is de doelgroep van het bureau?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de doelgroep van een outplacementbureau. Zo richten sommige bureaus zich bijvoorbeeld op een bepaalde leeftijdscategorie, of een bepaalde bedrijfstak. Veel bureaus richten zich op één bedrijfstak, zoals mensen uit het financiële werkveld, of juist een ander veld. Het is belangrijk om op basis van de doelgroep waar het bureau zich op richt een bureau te kiezen dat bij u past.

outplacementbureau

Heeft het bureau een bepaalde specialisatie?

Daarnaast richt het bureau zich misschien wel voornamelijk op een bepaald traject. Een outplacementtraject heeft over het algemeen een aantal fases, waarbij u eerst voornamelijk terugkijkt op uw vorige baan en reflecteert op uzelf, daarna start met het opstellen van uw eigenschappen en wensen voor een nieuwe baan, en u zich daarna daadwerkelijk richt op het opstellen van een cv en solliciteren. Ondanks dat dit proces over het algemeen hetzelfde verloopt bij verschillende outplacementbureaus, richt het ene bureau zich wel meer op het ene onderdeel van het traject en het andere bureau op het andere. Zo leert u bij het ene bureau zichzelf beter kennen, terwijl u bij het andere misschien meer leert over het schrijven van een motivatiebrief. Het is dus belangrijk dat u van tevoren nadenkt over wat u uit het traject zou willen halen, en dan vervolgens op zoek gaat naar een bureau dat aansluit bij uw wensen.

Bent u op zoek naar een outplacementbureau? Kijk dan eens op de website van All4People.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *